Inspiring Women Series

 

Waarover het gaat (de portretten vind je hieronder):

 

Aangezien het werk van vrouwen nog veel te vaak onvoldoende erkend wordt, begin ik de tweewekelijkse ‘Inspiring Women Series’. Vanaf 7 maart, de vooravond van Internationale Vrouwendag, breng ik om de twee weken een portret van een inspirerende vrouw.

 

Hierbij laat ik vrouwen met verschillende culturen en uit alle mogelijke plekken op de wereld aan bod komen. Het zullen vrouwen zijn die zich inzetten voor bijvoorbeeld vrouwenrechten, mensenrechten, vluchtelingen, een vorm van vrede, een betere wereld in het algemeen, die de eerste zijn in een bepaald beroep... Dit kunnen politica’s zijn, maar ook actrices, zangeressen, advocates, lobbyisten enzovoort.

 

Hoewel er heel veel vrouwen uit het verleden zijn die veel bereikt hebben, focus ik me voor deze serie op vrouwen die vandaag leven en geschiedenis maken. Zo kunnen we met z’n allen het werk van deze vrouwen leren kennen, erkennen en misschien wel steunen op een bepaalde manier (al is het maar door ze te volgen op sociale media). Het zal een heel leerrijke en inspirerende tocht worden waar ik jullie graag op meeneem.

 

Graag hoor ik ook jouw input. Denk jij aan een bepaalde vrouw die zeker in het lijstje moet opgenomen worden? Laat het me weten! We kunnen tenslotte enorm veel van elkaar leren.

-- Viola Davis --

-- Élodie Ouédraogo --

-- Priyanka Chopra Jonas --

-- Taylor Swift --