Maatschappij

Maatschappij · 04 maart 2021
Internationale Vrouwendag 2021: Ja, die is nog nodig
Dit jaar is het wereldwijde thema van Internationale Vrouwendag "Choose To Challenge". Het symbool hiervoor is een hand omhoog houden, zoals je op de foto ziet. Omdat er nog te vaak mensen zijn die het nut van Internationale Vrouwendag niet zien, schreef ik dit opiniestuk.
Maatschappij · 14 januari 2021
Slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag worden nog te vaak niet geloofd
Op deze eerste procesdag in de zaak Bart De Pauw wil ik toch even ingaan op de vele kritiek die op sociale media op de slachtoffers wordt geuit. Het wordt tijd dat er niet meer met de vinger naar slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag wordt gewezen. Lees hier waarom deze kritiek zo schadelijk is.
Maatschappij · 04 oktober 2020
In onze samenleving is alles wat met menstruatie te maken heeft praktisch onzichtbaar. Hoewel de helft van de wereldbevolking ermee te maken heeft, is praten over menstruatie nog te vaak een taboe. Deze blogpost zal herkenbaar zijn voor iedereen die menstrueert, maar ook interessant voor iedereen die niet menstrueert. Want nee, menstruatie is niet iets vies.
Maatschappij · 13 september 2020
Onlangs kwam de nieuwe single ‘Midnight Sky’ van Miley Cyrus uit. Ze zingt over haar gevoel dat ze tot niemand behoort en ook geen persoon is om in een relatie te zitten. En dat is waar deze blogpost over gaat: de druk van de maatschappij om altijd op zoek te zijn naar liefde.
Maatschappij · 30 augustus 2020
Het valt me op dat veel mensen de huidige evoluties en strijd voor gelijkheden in onze maatschappij tegengaan, vaak omdat ze bang zijn voor verandering en het probleem niet inzien. Toch is die ongelijkheid er wel degelijk... Een blogpost over genderongelijkheid, Black Lives Matter en meer.
Maatschappij · 16 augustus 2020
Bij elke crisis worden vrouwen en meisjes het hardst getroffen. Hoe dat komt en op welke manier dat nu het geval is, lees je hier.
Maatschappij · 26 juli 2020
Nu afstand houden de norm is en je op steeds meer plaatsen mondmaskers moet dragen (wat natuurlijk goed is in deze omstandigheden), worden spontane ontmoetingen moeilijk. En als je geen nieuwe personen meer kan ontmoeten, waar vind je in deze tijden dan nog liefde?
Maatschappij · 04 juli 2020
Deze week kwam het debat over de versoepeling van de abortuswet weer in het nieuws omdat CD&V-voorzitter Coens enkele uitspraken deed. De focus lag vooral op het politieke spel en niet op waar het echt over gaat: een uitbreiding van vrouwenrechten. Hier lees je wat er juist gebeurd is in combinatie met mijn mening over het hele debat.
Maatschappij · 20 april 2020
Is het nog verantwoord om in deze tijd kinderen op de wereld te zetten? Ik vind het een interessant onderwerp om over na te denken omdat je veel elementen met elkaar moet afwegen. Lees er hier meer over.
Maatschappij · 29 maart 2020
Als je je mag vervelen tijdens de lockdown, behoor je tot de gelukkigen in de samenleving, daar ben ik me van bewust. Maar iedereen heeft nood aan tijdsbesteding. Daarom hierbij mijn tips.

Meer weergeven