Journalistiek portfolio

Journalistiek portfolio · 12 juni 2021
Corona in Oostenrijk: uitgestelde plannen & andere prioriteiten
Lees hier de lockdownverhalen van drie mensen verspreid over Oostenrijk en ontdek meer over de coronasituatie daar.
Journalistiek portfolio · 11 mei 2021
Een boek uitgeven zonder traditionele uitgeverij: “De literaire wereld is nog altijd een beetje een elitaire wereld”
Hoewel er in Nederlandstalig België al enkele jaren een dalende trend is in de boekenverkoop, komen er jaarlijks toch duizenden boeken bij op de markt. Uitgeverijen zijn uit noodzaak wel selectiever geworden in welke boeken ze uitgeven. Sommige auteurs kiezen er daarom voor om hun boek op een alternatieve manier te publiceren. Maar wordt dit veel gedaan? En kunnen zij überhaupt enige bekendheid vergaren?
Journalistiek portfolio · 22 november 2020
De influencer: een onmisbare speler in marketingstrategie
Vandaag zijn influencers niet meer weg te denken uit onze (digitale) levens. Maar wie mag zich nu eigenlijk een influencer noemen en verdienen deze mensen daar nu echt veel geld mee? Neem hier een kijkje in de wereld van de influencers.
Journalistiek portfolio · 30 september 2020
Artikels geschreven voor ZAPmag
Sinds oktober 2020 schrijf ik geregeld artikels voor ZAPmag, een website door en voor jongeren. In deze blogpost vind je de titel en korte inhoud van de door mij geschreven content met bijhorende link naar het volledige artikel.
Journalistiek portfolio · 12 mei 2020
Dit jaar kan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam jammer genoeg niet doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen is in verband met Eurovisie dit jaar. Bekijk dit digitaal verhaal om helemaal in de sfeer te komen, wat meer te weten te komen over de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival en te zien waarom bepaalde mensen er zo van houden!
Journalistiek portfolio · 25 januari 2020
Op straat muziek maken als hobby of beroep; het lijkt een vrij bestaan. Toch zorgen allerlei regels ervoor dat die vrijheid in het gedrang komt. Hier krijg je inzicht in het leven van Brusselse straatartiesten. Je kan hier ook de reportage bekijken die ik maakte over twee saxofonisten in Brussel.
Journalistiek portfolio · 13 januari 2020
Twee jaar na mijn eigen deelname aan de wedstrijd, ging ik nog een keertje terug maar dan in het kader van mijn studie journalistiek. Ik sprak er met enkele finalisten die meedingen naar de titel van Top Model International 2020. Wie zijn ze? Waarom nemen ze deel? En wat vinden ze van de ervaring tot nu toe? Je leest het hier.
Journalistiek portfolio · 30 november 2019
Onlangs had ik een interview met Eric Goens. De eerste keer dat ik zo'n uitgebreid portret maak en dat direct met een van de bekendste en grootste interviewers van Vlaanderen :-). Lees het interview hier!
Journalistiek portfolio · 23 november 2019
In de Nieuwstraat lopen mensen warm aangekleed. Toch kruipt de kou in de kleren van iedereen die aan het shoppen is. Gelukkig bestaan er winkelcentra om je te verwarmen. Dit sfeerstuk schreef ik onlangs voor school. Mijn docent vond het alvast 'magic', oordeel vooral zelf :-).
Journalistiek portfolio · 02 september 2019
Zaterdagschool voor een betere toekomst
Vandaag begint het nieuwe schooljaar en hoewel vijf lesdagen per week voor heel wat kinderen al veel lijkt, zijn er ook kinderen die op zaterdag nog een extra dagje naar school gaan! Tijdens een werk rond de wijk Kuregem bezocht ik TADA, een zaterdagschool voor kinderen uit Brusselse aandachtswijken. In dit artikel lees je alles over dit initiatief en hoe ik mijn bezoek beleefde.

Meer weergeven